top of page
  • Skribentens bildKarin B

Vi är experter på reparation av skruvar

- oavsett om det gäller planerat underhåll

eller ett akut haveri.


Renoverad presskruv
Här har vi renoverat en fyra meter lång presskruv. Vi gillar särskilt den snygga bronskonan, som fick lite extra omtanke (och mycket extra brons).

Surftech Engineering är din partner för reparation, hårdbeläggning och problemlösning. Vår specialitet är att optimera utsatta ytor utgående från den aktuella slitagesituationen.


Idag fokuserar vi lite extra på skruvar.


När vi renoverar en komponent förbättrar vi inte bara komponenten, utan oftast hela processen som den är en del av. En skruv eller en annan komponent med ett väl genomtänkt och noggrant applicerat ytskydd, blir effektivare och sparar både ekonomi och tid för verksamheten. Det blir färre produktionsstopp med rätt slitskydd - och det krävs mindre energi för att driva processen.


På Surftech har vi lång erfarenhet av att reparera och renovera olika typer av skruvar, för en mängd olika verksamheter. Vår verkstad och våra maskiner är dimensionerade för att kunna hantera långa, breda och tunga komponenter. Det är därför vi kan erbjuda korta ledtider och kvalitetssäkrade resultat. När komponenten lämnar vår verkstad är den bättre än ny!


Våra ytbeläggningar i kombination med en fullständig mekanisk verkstad gör att vi är en unik akutverkstad. Har du utrustning som roterar och/ eller är utsatt för aggressiv miljö kan Surftech hjälpa dig.


Doserskruvar

Doserskruv renoverad med keramkompositReparation, renovering och ytskydd för pålitlig, energieffektiv drift.


Innan vi börjar arbeta med komponenten genomför vi alltid en undersökning med mätning och utvärdering av skador.


Efter genomförd reparation mäter vi resultatet i vår kvalitetskontroll.Reparation:


• Riktning av skadade vingar • Utbyte av skadade sektioner av vingarna samt hårdbeläggning av de nya ytterytorna • Förstärkning av vingarna där godstjockleken närmar sig minimum-mått

Ytskydd:


• Keramkompositbeläggning av inmatningszon där extra stort slitage föreligger (grå beläggning)

Beläggning och bearbetning:


• Bättring av skadad hårdbeläggning • Reparation av skadade lager- och tätningslägen genom PTA-beläggning och bearbetning
Drivaxel före och efter reparation och ytbeläggning

Drivaxlar


Reparation av en eller flera drivaxlar kan vi göra antingen som separata projekt, eller i samband med renovering av skruven/ skruvarna.


  • Uppmätning och rakhetskontroll

  • Rensvarvning av skadade lägen

  • PTA-beläggning med hårt syrafast material

  • Rundslipning till färdigmått

Läs om fler skruvar och hur vi tar hand om dem, här


Oavsett om du vill genomföra ett planerat underhåll, eller om du behöver hjälp helst igår med ett akut projekt, kan du räkna med oss på Surftech.


Vi ser fram emot att höra av dig!


Robert Björner

Teknik & Produktion


Surftech Engineering AB

28 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

コメント


コメント機能がオフになっています。
Inlägg: Blog2_Post
bottom of page